Ring oss direkt: 08 - 557 696 42

Flyttips

Börja två månader i förväg

Sortera upp saker som ska till återvinning, second-hand eller säljas via Blocket/Tradera. Genom att börja i god tid ges förutsättningen för att hinna med sorteringen. I annat fall följer onödiga saker med i flytten.

Köp in sopsäckar

Köp in en rulle stora svarta sopsäckar i förväg. Smidiga att packa kuddar och filtar i men även nödvändiga när ”de sista småsakerna” ska packas. Kan även användas för att skydda större växter.

Gör INTE tunga lyft själv

Planerar ni att genomföra flytten själv för att spara pengar? Låt ändå proffs genomföra de tunga lyften. Allt för många förstör ryggar, knän och handleder genom att lyfta fel. Utsätt inte dig, och dina vänner, för risken. Även om ni flyttar själv så kan vi hjälpa till med flytt av tunga föremål från bostaden till flyttbilen.

Märk upp kartongerna tydligt

Skapa ett tydligt märkningssystem som gör det enkelt att förstå vad de olika lådorna innehåller. Enklast är att skriva ett nummer, samt till vilket rum som lådan ska bäras, på både kort och långsida.

På en packlista (gärna digital) skriver du sedan upp vad de olika kartongerna innehåller. Listor som därmed lätt kan delas och redigeras.

Använd enbart flyttkartonger

Vi rekommenderar enbart riktiga flyttkartonger vid en flytt. Anlitas ni oss levererar vi kartonger en månad före flytten och hämtar de en vecka efteråt. Kartonger kan även köpas av oss.

Ta hjälp av vänner

Oavsett om du tänkt anlita oss, eller annan flyttfirma, finns fördel att ta hjälp av vänner. Packa, flytta, montera och installera tillsammans. Det spar pengar och kan vara ett trevligt sätt att umgås.

Transportera dyra föremål separat

Packa dyrare föremål (pengar, smycken, tavlor, guld) i en separat låda som inte förvaras med de övriga lådorna. Kör lådan i en privat personbil. Passa på att ta med ömtåliga växter i samma bil.

Inte för tunga lådor

Packa lakan, täcken, kuddar och filtar i boklådorna för att de inte ska bli för tunga. Även om bra flyttkartonger tål 30 – 35 kg så är det riktigt tungt att lyfta ner för trappor. Känn efter när de packas så de inte blir för tunga.

Packa lättillgängligt

Packa en låda med saker du snabbt behöver komma åt när ni nått fram till nya boendet. Det kan vara necessärer, ombyte, viktiga papper, nycklar och mobilladdare.

Kontakt eller offertförfrågan

Kontakta oss senast 15:00 och få offert samma dag. Fyll i formuläret, ring eller skicka ett mail. Ju tydligare du kan vara gällande behov desto snabbare kan vi ge en tydlig offert.

Vår kundtjänst har öppet 07:00 – 23:00 alla dagar i veckan.